Anja’s gierstschotel

Ingrediënten 

  • 300 gram gierst

  • 1/2 liter water

  • 1 bataat

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels gembersap

  • 1/2 theelepel kurkuma

  • peper, zeezout

  • koriander of munt

  • 2 middelgrote waspeen in blokjes snijden

  • 1/4 spitskool of witte kool, fijn snijden

  • 1 grote ui in blokjes snijden

Bereidingswijze

Gierst wassen en in 1/2 liter water met wat zeezout koken, klein gesneden groente toevoegen en twintig minuten gaar laten stoven. Af en toe om-roeren en indien nodig nog wat water toevoegen. Met specerijen op smaak brengen. Koriander of munt ten slotte vers hakken en vòòr het serveren over de bereiding strooien. De groenten kunnen naar believen aangepast worden, en met peterselie is het ook erg lekker! :)