Cindy’s linzen flatbread

Ingrediënten
  • 130 gram rode linzen

  • 250 gram water (let op, dit kan wat meer of minder zijn, zie bereidingswijze)

  • 1/2/ theelepel zout

  • 1 theelepel italiaanse kruidenmix

  • 1/2 theelepel zwarte peper

  • 1/2 theelepel bakpoeder

  • 400 gram kikkerwten in blik

  • 1 potje zongedroogde tomaten

  • 1 potje zwarte olijven in plakjes

  • 1 rode ui

speciale benodigdheden
  • Blender

  • Oven

  • Bakpapier

Bereidingswijze

Laat de linzen minimaal een uur weken. Spel de linzen goed af. Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de linzen, de helft van het water, de italiaanse kruidenmix, de peterselie, het zout, de peper en het bakpoeder in de blender. Zet de blender aan op de hoogste stand. Voeg telkens kleine scheutjes water toe, totdat het mengsel goed begint te draaien. Stop de blender zodra het een homogene massa is. Meng de uitgelekte kikkererwten er doorheen. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en stort het mengsel erop uit. Bak het flatbread af in 25 minuten in het midden van de oven. Je weet zeker dat het flatbread klaar is als een prikkel er schoon uitkomt. Laat het flatbread een minuut of 20 staan. Hierdoor krijgt het een wat vastere vorm.

Snijd de ui en de zongedroogde tomaten in reepjes. Strooi dit samen met de olijven over het flatbread.

Eet smakelijk!