PLANTAARDIGE ONTWIKKELINGSHULP
Stichting Plenty Food Nederland bestaat voor 100% uit vrijwilligers. Efficiëntie is voor ons heel belangrijk. Dat is één van de redenen waarom wij alleen plantaardige ontwikkelingshulp bieden. En hierin zijn wij uniek in Nederland.
Plantaardige voedselhulp is 5 tot 10 keer efficiënter dan dierlijke voedselhulp.
Wereldwijd zijn er meer dan 800 miljoen mensen die onvoldoende voedsel hebben. Dit staat in schril contrast met de toenemende vleesconsumptie van de Westerse wereld. Voor elke kilo vlees wordt gemiddeld 7 kilo plantaardig voedsel (waaronder graan, mais en soja) gebruikt. Dit is dus eten dat ook direct door de mens gegeten had kunnen worden. Daarom zamelt Plenty Food nooit geld in voor koeien of varkens, maar alleen voor efficiëntere plantaardige projecten waar meer monden mee gevoed kunnen worden.
Van dezelfde hoeveelheid land kan 1 iemand dierlijke producten eten, óf kunnen 5 tot 10 mensen plantaardig eten. Zie de illustratie hieronder.
ONZE PROJECTEN
PLENTY SWEET VEGETABLES FOR INDIA
Mei 2023 zijn we een nieuw moestuinproject gestart in samenwerking met SWEET in India. SWEET is een door vrouwen geleide stichting die werkt in verschillende districten van Tamil Nadu, India. Met Plenty Food wordt gewerkt aan het realiseren van een fruitboomgaard en moestuin. De geoogste groenten en fruit zullen in de eerste plaats worden gebruikt om de betrokken arme vrouwen en kinderen te voeden. Wat overblijft, wordt op de markt verkocht, zodat de opbrengsten kunnen worden gebruikt om investeringen voor volgend jaar mogelijk te maken.
PLENTY VEGETABLES FOR UGANDA
Mei 2019 zijn we een samenwerking aangegaan met St. Vianney Junior School. Deze school ligt zo’n 20 kilometer van Kampala en biedt onderwijs aan (wees)kinderen van de meest arme families, de weeskinderen zijn veelal slachtoffers van de Aidsepidemie die daar nog altijd zorgt voor veel leed.
PLENTY VEGETABLES FOR INDIA
Mei 2018 zijn we een nieuw moestuinproject gestart in samenwerking met ARMDS in India. ARMDS is sinds 1988 actief om de rechten van kansarmen kinderen (zonder enige verschillen in kaste en religie) te bevorderen. Van 2 hectare eigen grond wordt een moestuin gemaakt om de veelal landloze ouders werk en de kinderen gezonde maaltijden uit eigen tuin te bieden.
PLANTAARDIGE ONTWIKKELINGSHULP
Efficiënt, Effectief, Mens- en Diervriendelijk, Duurzaam en Gezond