Jacinta’s chocolademousse
Het oorspronkelijke recept staat in Jacinta’s kookboek De Dunne Vegan.
Ingrediënten voor 4 personen
100 gr. pure chocolade (cacaogehalte 70%)
1/4 tot 1/2 banaan
2 eetlepel gedroogde cranberries, evt minuutjes vellen in kokend water
2 eetlepel agavesiroop
1 theelepel vanille-extract
1 eetrijpe avocado
verse frambozen, vijgen, of munt (optioneel).
Bereidingswijze (minder dan 10 minuten)
Breek de chocolade in stukken boven een steelpannetje en smelt op zacht vuur. Zodra de chocolade is gesmolten haal je het pannetje van het vuur. Schil de banaan erboven en voeg de (uitgelekte) cranberries, agavesiroop en vanille-extract toe.
Pureer met de staafmixer.
Schil de avocado, ontpit ‘m en prak- terwijl je ‘m in je hand houdt- met een vork boven het chocolade mengsel. Pureer/pulseer kort tot een romige massa.
Schep de mousse in kleine glaasjes of kopjes (bijvoorbeeld, espresso) en laat de mousse nog wat opstijven in de koelkast. Decoreer de kopjes naar wens.