Pinar’s orio met tempeh spiesje

Ingrediënten saus
  • 1 mango, geschild en in blokjes

  • 2 theelepels gember, grof geraspt

  • 1 kleine chilipeper, in kleine ringen

  • 1 theelepel citroensap

  • 1 eetlepel rijsstroop

  • 1/2 theelepel kerriepoeder

  • mespunt zout

Bereidingswijze saus

Kook de mango samen met de rest van de ingrediënten 15-20 minuten. Maal in de keukenmachine tot saus.

Ingrediënten spiesjes
  • 2 bakbananen

  • 150 gram kikkererwten tempeh

  • 4 eetlepels tamari

  • 1 theelepel rijststroop

  • 2 eetlepels koolzaadolie

  • 1/2 theelepel knoflookpoeder

  • mespunt zwarte peper

  • houten spiesjes

Bereidingswijze spiesjes

Snij de bananen in plakjes van 1/2 cm. Doe hetzelfde met de tempeh. Meng de tamari, olie, stroop, knoflookpoeder en zwarte peper in een kom. Verwarm de oven op 200 graden. Rijg de tempeh en bakbaan aan houten spiesjes. Borstel met tamari marinade en bak 20-30 minuten in de oven.

Ingrediënten Orio
  • 600 gram aardappels

  • 1 kop (25 g) waterkers

  • 1 kop (200 g) erwten

  • 1 kop (200 g) maiskorrels

  • 1 eetlepel plantaardige margarine

  • 1 eetlepel soya/haver/rijst cuisine

  • Zout & peper

Bereidingswijze Orio

Kook de aardappels gaar met weinig water. Als de aardappels gaar zijn, gooi het overgebleven water weg. Voeg de rest van de ingrediënten en pureer met een vork of stamper.

Serveer de Orio met de tempeh spiesjes, mango-chilisaus en een paar blaadjes groen naar smaak.