PLENTY SWEET VEGETABLES FOR INDIA

2023-07-15T18:17:25+01:00

Mei 2023 zijn we een nieuw moestuinproject gestart in samenwerking met SWEET in India. SWEET is een door vrouwen geleide stichting die werkt in verschillende districten van Tamil Nadu, India. Met Plenty Food wordt gewerkt aan het realiseren van een fruitboomgaard en moestuin. De geoogste groenten en fruit zullen in de eerste plaats worden gebruikt om de betrokken arme vrouwen en kinderen te voeden. Wat overblijft, wordt op de markt verkocht, zodat de opbrengsten kunnen worden gebruikt om investeringen voor volgend jaar mogelijk te maken.

PLENTY VEGETABLES FOR UGANDA

2024-03-12T20:05:39+01:00

Kiganda Vegan Kids en Animal Shelter is een klein weeshuis en dierenasiel net buiten Kampala. De manager is Kalanzi Vincent. Hij heeft 25 kinderen en een verscheidenheid aan dieren geadopteerd. De weeskinderen krijgen voedsel, onderdak, beroepsopleiding en scholing zodat ze zonder armoede aan hun eigen toekomst kunnen bouwen. De liefdadigheidsinstelling bezit 2 hectare landbouwgrond. In dit gebied gaan we een fruitboomgaard en een moestuin realiseren.

VOEDSELBOS WEST PAPOEA

2024-06-27T19:58:59+01:00

In de Sawinggrai gemeenschap in Raja Ampat wordt hard gewerkt om een voedselbos van 4.000 m2 te realiseren. Dit jaar stond op de planning om 300 fruitbomen te planten van een scala aan soorten, dit is nu bijna helemaal gerealiseerd. Naast deze fruitbomen die voor langere tijd in het jaar voor gezonde voeding en inkomsten uit verkoop gaat geven, ligt nu de focus om met groenteteelt al opbrengsten op korte termijn te realiseren. Er is volop gewerkt om de bodem te verbeteren door het toevoegen van groenbemesting, de fruitbomen geven ook de nodige beschutting voor de zon, regen en wind.

Ga naar de bovenkant