Susanne’s Afrikaans pinda stoofpot
Ingrediënten
1 eetlepel olie
1 witte uit
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
2 medjool dadels (of 1 eetlepel basterdsuiker)
2 zoete aardappels
2 handen vol verse spinazie
1 blik tomatenblokjes
1 blik kikkererwten
75 ml 100% pindakaas
500 ml groentebouillon
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
Bereidingswijze
- In een grote pan, verhit de olie op middelmatig vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en roer dit 5 minuten.
- Voeg de komijnpoeder en kaneelpoeder toe en bak dit nog even mee.
- Voeg de paprika, dadels, zoete aardappel en. tomaten met sap toe, zet het vuur iets hoger.
- Doe wat zout en peper erbij terwijl het aan de kook raakt.
- In een aparte kom, meng 250 ml van de groentebouillon met de pindakaas en roer dit totdat er geen klontjes meer zijn.
- Doe dit mengsel bij de groentes en laat dit met de overige 250 ml bouillon ongeveer 15 minuten koken.
- Tot slot, doe de gewassen kikkerwten en spinazie erbij en kook dit totdat de spinazie zacht is geworden. Zo nodig, doe er nog wat peper en zout bij.