Susanne’s Afrikaans pinda stoofpot

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olie

  • 1 witte uit

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 rode paprika

  • 2 medjool dadels (of 1 eetlepel basterdsuiker)

  • 2 zoete aardappels

  • 2 handen vol verse spinazie

  • 1 blik tomatenblokjes

  • 1 blik kikkererwten

  • 75 ml 100% pindakaas

  • 500 ml groentebouillon

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze

  • In een grote pan, verhit de olie op middelmatig vuur.
  • Voeg de ui en knoflook toe en roer dit 5 minuten.
  • Voeg de komijnpoeder en kaneelpoeder toe en bak dit nog even mee.
  • Voeg de paprika, dadels, zoete aardappel en. tomaten met sap toe, zet het vuur iets hoger.
  • Doe wat zout en peper erbij terwijl het aan de kook raakt.
  • In een aparte kom, meng 250 ml van de groentebouillon met de pindakaas en roer dit totdat er geen klontjes meer zijn.
  • Doe dit mengsel bij de groentes en laat dit met de overige 250 ml bouillon ongeveer 15 minuten koken.
  • Tot slot, doe de gewassen kikkerwten en spinazie erbij en kook dit totdat de spinazie zacht is geworden. Zo nodig, doe er nog wat peper en zout bij.