Ambassadeurs

Foto - Wendy Walrabenstein

Wendy Walrabenstein

Rijke mensen uit het Westen hebben in armere landen veel kapot gemaakt. Juist ook deze mensen lijden het meest onder klimaatproblematiek. Vaak gaat het over regio’s waar ooit heel goed en gezond werd gegeten. Door invloeden van buiten is het eetpatroon en de landbouw veranderd. Wat ik zo geweldig vind aan Plenty Food is dat ze werken aan actuele én lange termijn problemen. Plenty Food biedt hoop, schaduw, voeding en uitzicht. Wil je bijdragen aan een betere wereld? Doneer dan, want een bijdrage aan Plenty Food is een bijdrage aan een wereld waarin we met meer plantaardige voeding gezond blijven op een gezonde planeet.

Wendy Walrabenstein is auteur, spreker, onderzoeker en docent. Zij doet onderzoek naar het effect van een (meer) plantaardige leefstijl op gezondheid bij Reade (centrum voor reumatologie en revalidatie) en het Amsterdam UMC. Ze is docent-onderzoeker bij de Faculteit Bewegen, Sport en Voeding bij de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast is ze bestuurslid van de Physicians Association for Nutrition, een vereniging van en voor zorgprofessionals die meer aandacht voor (plantaardige) voeding in de zorg nastreven en ook is zij bestuurslid van Femi, een stichting die mensen de kans biedt op een menswaardiger bestaan. Zij schreef het boek ‘Food Body Mind’ voor mensen die willen werken aan hun gezondheid, zie ook haar website www.walrabenstein.nl.

Foto - Theo Grent

Theo Grent

Theo Grent ondersteunt de wereldwijde landbouw- en voedselbeweging voor duurzamere productiemethoden. Hij publiceert regelmatig over de enorme mogelijkheden van biologische producten in conventionele, regeneratieve en biologische teeltsystemen, waaronder ‘diervrij’.

In zijn visie ontwikkelt verandering zich het best uit zichzelf (bottom-up), zonder de noodzaak om mensen aan te sporen (top-down).

Zijn boeken ‘The Biological Approach’, ‘Plant Protection New Style’ en ‘The Regenerative Approach’ zijn bestsellers. In ‘Vegan-Organic: Rethinking Agri & Food’ laat de in Nederland geboren internationaal geprezen tuinbouwconsulent ons zien hoe we gezonde biologische gewassen kunnen verbouwen, zonder hulp van dierlijke producten. De sleutel tot verandering ligt in de handen van de boeren.

Janneke van der Meulen

Yes! Win-win! Stichting Plenty Food is dé organisatie die écht met oplossingen komt voor het wereld voedselprobleem. Want wat zou de wereld er fantastisch uitzien als we massaal wereldwijd meer fruit gaan eten. Fruit is zo fascinerend. Zo lekker. Zo gezond. Wij zijn ervoor gemaakt! Plenty Food Succes! Ik support jullie volop.

Janneke is Public Speaker en schrijfster van de boeken EET WIN-WIN, wetenschappelijk onderbouwd en SUPERSNEL HERSTEL, voeding voor succes. Daarnaast is ze fulltime atleet. In 2018 werd ze in Canada wereldkampioen coastal roeien.

Janneke voedt zichzelf met biologisch fruit, bessen, bladgroen, kruiden, kiemen, zeewier en andere planten. Zelf noemt ze haar dieet het win-win-dieet. Alles en iedereen wordt er beter van.

Volg Janneke via: op Insta @jannekevandermeulen en schrijf je in voor haar nieuwsbrief via jannekevandermeulen.nl – It will change your life for the better.

Hans Bouma

“Plenty Food stelt noodlijdende medemensen in staat om in een eerlijke coöperatie met de aarde, zonder uitbuiting van dieren, plantaardig voedsel te produceren. Plenty Food is een praktijkvoorbeeld van wat Albert Schweitzer ‘eerbied voor het leven’ noemt. In alle opzichten fair trade.”

Hans Bouma is ethicus en voelt zich vanuit zijn achtergrond als aanhanger van Albert Schweitzer verbonden met de doelstellingen van Plenty Food. Zijn functie als adviseur vloeit voort uit het feit dat er miljoenen en miljoenen mensen omkomen van de honger. Eerbied voor het leven betekent voor hem: noodlijdende medemensen in staat stellen zelf hun voedsel te produceren en dan op dusdanige wijze dat dit niet ten koste gaat van ander leven, het leven van dieren, de integriteit van de levende natuur. Kortom: door plantaardige voedsel productie. Voedsel dat niet met geweld op de aarde is veroverd maar dat verkregen is uit een eerlijke coöperatie met de aarde.

Het ligt voor hem dan ook voor de hand om zich als adviseur dienstbaar te maken aan de idealen en het concrete engagement van Plenty Food.

Annemarie Postma

Annemarie Postma is bestsellerauteur, journalist, columnist en spreker, en is specialist op het gebied van sedentair gedrag en voeding.

Annemarie belandde op haar elfde in een rolstoel als gevolg van een niet tijdig erkende tekenbeet. Ze revalideerde vijf jaar intern in diverse revalidatiecentra en vocht zich daarna een weg terug naar het normale leven. Ze ging, na jaren school te hebben gemist, naar de middelbare school. Daarna studeerde ze rechten én werd het eerste Europese professionele model met een zichtbare handicap nadat ze de pré finale won van de prestigieuze modellenwedstrijd The look of the year van modellenbureau Elite. Sinds 1996 schreef zij vele bestsellers over zelfontwikkeling, persoonlijke groei en gezondheid, waaronder Ik hou van mij, The deeper secret, Het lichaam is perfect, Ziels gezond en De helende kracht van acceptatie. Haar boeken zijn wereldwijd vertaald.

Annemarie schreef ook meerdere vegetarische/veganistische eet/leefstijlboeken. The Sitting Chef is haar derde, dit keer geheel veganistische, eetboek. Ze ontdekte dat geen enkel bestaand dieet werkelijk geschikt is voor mensen met een zittende leefstijl. Gebaseerd op jarenlange persoonlijke ervaring, studie en de meest recente wetenschappelijke inzichten, ontwikkelde ze daarom de ““sit smart”- eetmethode.

In The Sitting Chef laat ze, door middel van 10 principes, zien hoe de gevaren van het zitten voorkomen en bestreden kunnen worden met voeding en waarom juist voor mensen die veel zitten een veganistisch eetpatroon de gezondste is. Annemarie: “‘Een zittende leefstijl vraagt echt om specifieke kennis, en vereist een volstrekt ander eetpatroon en een andere benadering van voeding dan we gewend zijn’”.

Haar manier van eten is compassievol en dus mens-, dier- en klimaatvriendelijk. Annemarie: ““We kunnen zoveel doen om de wereld een betere plek te maken voor mens, dier en milieu; mes en vork zijn daarbij onze sterkste wapens””.

Annemarie is gelukkig getrouwd met Robin, en is moeder van 8 adoptiehonden. Ze is ambassadeur van Plenty Food Nederland en Plenty Food International. Ook is ze een betrokken en actief lid van de Partij voor de Dieren in Nederland, zo is ze ondermeer te zien in de tv campagnespots van de partij. Ook trekt ze zich het lot van de zwerf/straathonden in Roemenië enorm aan en zet ze zich regelmatig in om voor hen een goed thuis te vinden in Nederland of Duitsland.

Lisette Kreischer

” Mijn missie is mensen bewust te maken van de manier waarop vandaag de dag met voedsel wordt omgegaan en ze kennis te laten maken met diervriendelijk, bewust en gezond genieten. Ik ben blij met de stichting Plenty Food.
Eindelijk een organisatie die de oneerlijke voedselverdeling op deze aarde aan het licht brengt en laat zien dat alles verbonden is. Eindelijk een organisatie die de kern van het probleem wereldhonger aandacht geeft en daar daadkrachtig mee omgaat.
Plenty Food veel succes! ”

Lisette Kreischer staat in de duurzame top 100 als icoon voor duurzaam voedsel. Samen met documentairemaker Mark Kulsdom ging ze op zoek naar hèt eten van de toekomst. In hun zoektocht kwamen ze uit bij het proteïne rijke zeewier en ontwikkelden ze de ‘Dutch weedburger’: een perfecte commerciële vleesvervanger. Daarnaast schreef ze Veggie in Pumps: gids voor een ecofabulous leven, Ecofabulous koken in alle seizoenen, Lisette in Luilekkerland, NON*FISH*A*LI*CIOUS en Wat de pot schaft, gerechten voor elke dag met een ecofabulous twist.

Wieteke van Dort

“Mijn interesse wat betreft milieu en gezondheid, maar ook mijn vegetarische leefstijl, sluiten goed aan bij de doelen van Plenty Food.”

Wieteke van Dort is actrice, cabaretière, zangeres, schrijfster en beeldend kunstenares steunt Plenty Food en is toegetreden tot het comité van aanbeveling. Wieteke werd bekend als de Deftige Dame in de Stratemakeropzeeshow en Titia Konijn in J.J. de Bom voorheen de Kindervriend. Ook kwam ze op televisie als Tante Lien in de Late Late Lien Show van de VARA en speelde ze in Klokhuis.