Bestuur

Voorzitter – Jos Wietses

Jos is voorzitter van Plenty Food Nederland. Als voorzitter houdt hij zich onder andere bezig met het coördineren van de algehele lijn, het woordvoerderschap en de IT. Jos heeft HBO Informatica afgerond te Amsterdam en is inmiddels ruim 20 jaar werkzaam in de IT. Momenteel werk hij als senior software ontwikkelaar voor Capgemini.
Telefoon: +31 (0)6 8371 5875

Penningmeester – Yvette Blanker

Yvette is penningmeester van Plenty Food Nederland. Zij houdt zich bezig met de financiën en stelt de jaarverslagen op voor zowel Plenty Food Nederland als Plenty Food International. Daarnaast ondersteunt ze het bestuur met het meedenken over werving van donateurs en het beoordelen van projectvoorstellen en staat ze soms op beurzen voor donateurswerving. Yvette is MSc in Finance & Control en is ruim 16 jaar werkzaam op het gebied van control.

Secretaris – Arjan Smits

Arjan heeft tropische bosbouw gestudeerd op HBO niveau in Velp en heeft een Master kopstudie bosteelt- en bosecologie afgerond in Wageningen. Voor zijn studie heeft hij gewerkt in Zuid-Afrika en onderzoek gedaan in Kameroen. Na zijn studie heeft hij gewerkt als Sociaalbosbouwkundige in Vietnam. Als onderzoeker voor de boomkwekerij heeft hij gewerkt bij Wageningen Universiteit en Research. Op dit moment is Arjan werkzaam in de glastuinbouw als gewasspecialist. Hij onderhoudt het contact met de partners van Plenty Food, zoals Sadhana Forest en geeft advies over het telen van voedselgewassen.

Algemeen bestuurslid – Jeroen Koedam

Jeroen is algemeen bestuurslid van Plenty Food Nederland en hij houdt zich o.a. bezig met het onderhouden van externe contacten en fondsenwerving.

Algemeen bestuurslid – Dick Steensma

Dick is algemeen bestuurslid en houdt zich onder andere bezig met de administratie en het contact met ambassadeurs. Daarnaast staat Dick vaak achter de Plenty Food stand op evenementen.