Project Description

Plenty SWEET Vegetables for India

SWEET is een landelijke, door vrouwen geleide stichting die werkt in verschillende districten van Tamil Nadu, India. SWEET is een kleine door vrouwen geleide groep die zich inzet om 125 zeer arme vrouwen en kinderen in hun kracht te zetten door middel van onderwijs in levensvaardigheden, gezondheidsbewustzijn en programma’s voor het genereren van inkomsten om uit de negatieve gevolgen van armoede te komen.

SWEET streeft ernaar het platteland en de economie te bevorderen. Met Plenty Food wordt gewerkt aan het realiseren van een fruitboomgaard en moestuin op de grond die naast het kantoor gelegen is. De geoogste groenten en fruit zullen in de eerste plaats worden gebruikt om de betrokken arme vrouwen en kinderen te voeden. Wat overblijft, wordt op de markt verkocht, zodat de opbrengsten kunnen worden gebruikt om investeringen voor volgend jaar mogelijk te maken.

SWEET heeft met onze steun een nieuwe waterput geslagen en willen elektrische waterpomp, irrigatiesysteem en een regenwateropvangsysteem installeren.

Foto’s van Plenty SWEET Vegetables for India

Meer informatie over Plenty SWEET Vegetables for India

Nieuwsbrief Plenty Food juni 2023