Project Description

Plenty Vegetables for Uganda

Mei 2019 zijn we een samenwerking aangegaan met St. Vianney Junior School. Deze school ligt zo’n 20 kilometer van Kampala en biedt onderwijs aan (wees)kinderen van de meest arme families, de weeskinderen zijn veelal slachtoffers van de Aidsepidemie die daar nog altijd zorgt voor veel leed.

Er is behoefte aan een schoolmoestuin om voedzame voedselproductie te verhogen en ook als demonstratie om de leerlingen en hun ouders of verzorgers te leren hoe ze de productie van voedzame groenten kunnen verhogen. Voedseltekort door armoede en lage productie door problemen met gedegradeerde/onvruchtbare grond is een groot probleem in dit gebied. Op de school wordt ontbijt en lunch aangeboden aan alle leerlingen en een deel van de leerlingen is volledig afhankelijk van onderdak en voedsel van de school.

Bij de school is een stuk land beschikbaar waar een moestuin wordt gerealiseerd. Plenty Food financiert hierbij het gereedschap, materiaal voor irrigatie en de groente zaden. We houden u middels onze nieuwsbrieven op de hoogte van de ontwikkelingen.

Foto’s van Plenty Vegetables for Uganda

Meer informatie over Plenty Vegetables for Uganda

Nieuwsbrief Plenty Food juni 2019