-
Cooking bag / Stoofkussen - Groot (geschikt voor 2 pannen tegelijk) De door vrouwen in Ghana gemaakte New Cooking Bags (NCB) zijn op veler verzoek nu ook in Nederland verkrijgbaar in prachtige Afrikaanse prints. Vervaardigd van natuurlijke materialen. Een mooie kans om de voordelen van slow cooking zelf te ervaren en Nederlandse recepten uit te proberen. En u steunt daardoor het project. De New Cooking Bag In de werkplaats van New Cooking Bag worden de bags vervaardigd van katoen in aansprekende kleuren. Ze bestaat uit een bodem en tien compartimenten, elk afzonderlijk gevuld met kapok zodat de vulling goed verdeeld blijft. Met een koord kun je de NCB strak en bol trekken zodat de compartimenten met de kapok tegen de pan drukken. Een kussentje dekt de bovenkant af. Een vernuftig geheel, en wat ook heel belangrijk is, eenvoudig in het gebruik! Als vulling gebruiken we kapok, dat 100% natuurlijk is. De isolerende eigenschap ervan is enorm. En ook de kapokboeren rondom Tamale worden er beter van.
-
Cooking bag / Stoofkussen (geschikt voor 1 pan) De door vrouwen in Ghana gemaakte New Cooking Bags (NCB) zijn op veler verzoek nu ook in Nederland verkrijgbaar in prachtige Afrikaanse prints. Vervaardigd van natuurlijke materialen. Een mooie kans om de voordelen van slow cooking zelf te ervaren en Nederlandse recepten uit te proberen. En u steunt daardoor het project. De New Cooking Bag In de werkplaats van New Cooking Bag worden de bags vervaardigd van katoen in aansprekende kleuren. Ze bestaat uit een bodem en tien compartimenten, elk afzonderlijk gevuld met kapok zodat de vulling goed verdeeld blijft. Met een koord kun je de NCB strak en bol trekken zodat de compartimenten met de kapok tegen de pan drukken. Een kussentje dekt de bovenkant af. Een vernuftig geheel, en wat ook heel belangrijk is, eenvoudig in het gebruik! Als vulling gebruiken we kapok, dat 100% natuurlijk is. De isolerende eigenschap ervan is enorm. En ook de kapokboeren rondom Tamale worden er beter van.
-
-- LET OP: dit betreft een Engels boek -- In ‘Vegan-Organic’ gaat auteur Theo Grent in op de complexe en hardnekkige relaties tussen landbouw en natuurlijke hulpbronnen, en stelt dat een transitie naar een diervrij landbouw- en voedselproductiesysteem meteen ook het behoud van biodiversiteit, land, water, energie, klimaat, menselijke gezondheid en dierenwelzijn ten goede komt. Dit boek draait om de oppositie van door mensen geleide bewegingen, bestaande uit organische boeren, voedsel, inheemse en landrechtenactivisten, maatschappelijke organisaties en veganistische kringen, tegen de overname van landbouw- en voedselsystemen door grote bedrijven. Deze basisbewegingen claimen: voedselsoevereiniteit, in plaats van het promoten van valse oplossingen door multinationale ondernemingen. Op basis van ethiek daagt 'Vegan-Organic' ook de hegemonie uit van op dieren gebaseerde modellen in conventionele biologische bewegingen die zich verzetten tegen moderne bedrijfslandbouw. Het stelt dat we dringend onze landbouw- en voedselproductiesystemen moeten heroverwegen. De potentiële voordelen van een inperking van de veehouderij zijn zaken van politieke overwegingen: verminderde veestapel landbouw, minder veevoer dat van ver moet worden geïmporteerd en een uitgebreidere landbouwproductie systeem. De productie van voedsel voor menselijke consumptie moet in de eerste plaats plantaardig zijn, en in een ‘echte groene deal’ zou de intensieve veehouderij een beperkte en ondersteunende rol moeten spelen. De veehouderij moet vanuit een andere hoek worden benaderd: bottom-up, niet top-down. Dit boek zal ook onze agri & food productiesector stimuleren in de broodnodige transitie. Onze toekomst is plantaardig!